Tyttebær-lær | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Tyttebær-lær

Sankeråvare: Bær og frukt

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar og Desserter

Tilberedning: Rawfood og Bake

Sankeråvare

Stikkord

fruktlær tyttebær godteri snacks

Om oppskriften

En enkel oppskrift på nydelig godteri rett fra naturen, laget med tyttebær. Denne oppskriften er sendt inn av Ivar og Monika Meyer fra Romerike sopp- og nyttevekst forening. Ivar og Monika er ivrige sankere og driver et foretak som heter Patmon Umami, der de sanker kortreist fra land og til vanns og lager spennende produkter med smaker som naturen har å by på. Tyttebær er et eksempel på en slik råvare, som har mange bruksområder enn man kanskje tenker over. Som til eksempel hjemmelaget godteri.

Sankeråvare

Tyttebær - Vaccinium vitis-idaea

Ingrediens

1 liter Tyttebær
2 dl rørsukker
1,5 dl eplejuice
1 ss malt ingefær

Fremgangsmåte

  1. Ha alt i en kjele og kok opp til sukkeret er oppløst.
  2. kjør alt i miksmaster
  3. Hell tynt lag på bakepapir i en langpanne
  4. Tørk på varmluft med døren på gløtt maks 80 grader i ca 4 til 5 timer til konsistensen på blandingen er så tørr at du kan jobb med den.
  5. Skjæres i tynne strimler og lag små ruller eller tvist biter
  6. Oppbevares i glass kjølig