Tommy Østhagens urtepasta | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Tommy Østhagens urtepasta

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar og Hovedretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Pasta Italiensk Grønt Fersk

Om oppskriften

Av Tommy Østhagen. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2017.

Sankeråvare

Ramsløk - Allium ursinum

-

Ingrediens

10 eggeplommer

70 gr mørkegrønne urter som ramsløk eller persille.

Ca. 280 gr mel

1 ss olivenolje

10 gr salt

Fremgangsmåte

Finhakk urtene. Sett i skjærebladet på bollen på kjøkkenmaskinen din. Ha eggeplommer, urtene olivenoljen og saltet oppi bollen. Kjør på hurtig fart og tilsett melet gradvis til deigen ser ut som couscous. Hell blandingen over på benken og elt til deigen blir fin og blank. La deigen hvile en halv time.

Del deigen i mindre stykker og kjevle den ut i tynne plater med en kjevle eller en pastamaskin. Skjær platene i strimler på rundt 2 mm for å lage spagetti eller 5-7 mm for å lage tagliatelle. Kok pastaen i 1-3 minutter. Tagliatelle egner seg godt til tykke, kremede sauser som for eksempel Alfredosaus eller Carbonara, mens spagetti er godt med urtepesto og Bolognese.