Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar og Hovedretter
Tilberedning: Koke
Av Tommy Østhagen. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2017.
Ramsløk - Allium ursinum
-
10 eggeplommer
70 gr mørkegrønne urter som ramsløk eller persille.
Ca. 280 gr mel
1 ss olivenolje
10 gr salt
Finhakk urtene. Sett i skjærebladet på bollen på kjøkkenmaskinen din. Ha eggeplommer, urtene olivenoljen og saltet oppi bollen. Kjør på hurtig fart og tilsett melet gradvis til deigen ser ut som couscous. Hell blandingen over på benken og elt til deigen blir fin og blank. La deigen hvile en halv time.
Del deigen i mindre stykker og kjevle den ut i tynne plater med en kjevle eller en pastamaskin. Skjær platene i strimler på rundt 2 mm for å lage spagetti eller 5-7 mm for å lage tagliatelle. Kok pastaen i 1-3 minutter. Tagliatelle egner seg godt til tykke, kremede sauser som for eksempel Alfredosaus eller Carbonara, mens spagetti er godt med urtepesto og Bolognese.