Siden holder for tiden på å oppdateres, det kan oppleves midlertidige problemer

Vår risotto med vill asparges og syreblader

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Steke og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Middag Forrett Italiensk Blomster

Om oppskriften

Oppskrift av Eline Gulbrandsen. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2017.

Sankeråvare

Lønneblomster - Acer platanoides

Engsyre - Rumex acetosa

Ingrediens

300 g risotto ris 

1 sjalottløk

1 hvitløksfedd

4 dl hvitvin

8 dl grønnsakkraft, kylling -eller kjøtt kraft

20 g smør 

50 g parmesan + litt ekstra 

Vekster som for eks erteskudd, lønneblomster og engsyre til topping.

Fremgangsmåte

Begynn med å varme opp kraften så den er klar til å brukes. Fin kutt sjalottløken og hvitløk. Ha løken i en kjele med litt olje på middels varme. Den skal ikke bli brun, bare myk og blank. Tilsett risottorisen og la den absorbere inn væsken og oljen fra løken. Tilsett hvitvinen i 2 omganger. Det som er viktig når man lager risotto er å ikke røre for mye i den, da knuses risen og det blir bare grøt. Tilsett litt og litt kraft til risen, det er viktig at det får koke ordentlig ut før men tilsetter mer væske. Det tar va 15-20 min å koke en risotto. Mot slutten tilsettes smør, revet parmesan, salt og pepper ev. litt oliven olje. 

På toppen av risottoen legger jeg vill asparges, små neper og reddiker, sukkererter. Det er også flak med parmesan på risottoen, det lages ved å bruke en skreller eller ostehøvel.  De ville vekstene jeg har brukt er erteskudd, lønneblomster, engsyre.