Vårkraftsuppe

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Koke

Sankeråvare

Stikkord

Suppe Forrett Bål

Om oppskriften

Suppe basert på det som er tilgjengelig i vårknipa på Inderøy.

Av Ane Willmann. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2021.

Sankeråvare

Karvefrø - Carum carvi

Skvallerkål - Aegopodium podagraria

Stornesle - Urtica dioica

Løvetann - Taraxacum

Vill-løk - Allium oleraceum

Ingrediens

1 ts tørkede eller friske einebær 

1 ts karvefrø

Smør til steking

1 ss buljong 

5 dl vann

6 dl kraft

1 liter skvallerkål

1 lier stornesle

En neve løvetannblad

En neve vill løk

1 dl fløte

løkurt til servering

Fremgangsmåte

Start med å smelte en god klatt med smør i en tykkbunnet kjele. Knus karvefrø og einebær i en morter og tilsett det i smøret, la det frese i et par minutter. Tilsett fint hakket skvallerkål, stornesle, løvetannblader og vill løk. Du må gjerne bruke den ville løken hel, om det er på våren og de er små. La dette steke under omrøring til urtene har falt sammen, så kan du tilsette 1 spiseskje buljong, vannet og kraften. La det koke videre i noen minutter. Tilsett 1 desiliter fløte og kok opp. Server med egg og hakket løkurt.