Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Supper, Småretter og Hovedretter
Tilberedning: Koke
Suppe basert på det som er tilgjengelig i vårknipa på Inderøy.
Av Ane Willmann. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 2/2021.
Karvefrø - Carum carvi
Skvallerkål - Aegopodium podagraria
Stornesle - Urtica dioica
Løvetann - Taraxacum
Vill-løk - Allium oleraceum
1 ts tørkede eller friske einebær
1 ts karvefrø
Smør til steking
1 ss buljong
5 dl vann
6 dl kraft
1 liter skvallerkål
1 lier stornesle
En neve løvetannblad
En neve vill løk
1 dl fløte
løkurt til servering
Start med å smelte en god klatt med smør i en tykkbunnet kjele. Knus karvefrø og einebær i en morter og tilsett det i smøret, la det frese i et par minutter. Tilsett fint hakket skvallerkål, stornesle, løvetannblader og vill løk. Du må gjerne bruke den ville løken hel, om det er på våren og de er små. La dette steke under omrøring til urtene har falt sammen, så kan du tilsette 1 spiseskje buljong, vannet og kraften. La det koke videre i noen minutter. Tilsett 1 desiliter fløte og kok opp. Server med egg og hakket løkurt.