Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Småretter og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Steinsopp - Boletus edulis
150 g frisk steinsopp (eller sjampinjong)
1 dl nykokte, rensede blåskjell, ev. 1 boks hermetiske
10 sorte oliven
1 liten løk eller en purre
1 hvitløksbåt
3 tomater
1 neve hakket persille
Olivenolje (eller annen matolje)
Revet skall av en halv sitron
Salt og pepper
Skjær løk/purre og hvitløk i tynne skiver.
Skyll soppen og tørr den godt. Skjær den i tynne skiver.
Skyll tomatene og skjær dem i biter.
Skjær oliven i skiver.
Hell 2-3 ss olje i en gryte og la løk/hvitløk surre med i to minutter.
Tilsett tomater, sopp og oliven.
Rør rundt og la det surre forsiktig i 10 minutter.
Tilsett deretter blåskjell, hakket persille, salt og pepper et smak og revet sitronskall.
La alt trekke under lokk over svak varme i noen minutter.
Fordeles på fire asjetter eller salatskåler.
Serveres med ristet brød til.