Varm steinsoppsalat | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Varm steinsoppsalat

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Småretter og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Forrett Lunsj Koldtbord Tapas

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Ingrediens

150 g frisk steinsopp (eller sjampinjong)

1 dl nykokte, rensede blåskjell, ev. 1 boks hermetiske

10 sorte oliven

1 liten løk eller en purre

1 hvitløksbåt

3 tomater

1 neve hakket persille

Olivenolje (eller annen matolje)

Revet skall av en halv sitron

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Skjær løk/purre og hvitløk i tynne skiver.

Skyll soppen og tørr den godt. Skjær den i tynne skiver.

Skyll tomatene og skjær dem i biter.

Skjær oliven i skiver.

 

Hell 2-3 ss olje i en gryte og la løk/hvitløk surre med i to minutter.

Tilsett tomater, sopp og oliven.

Rør rundt og la det surre forsiktig i 10 minutter.

Tilsett deretter blåskjell, hakket persille, salt og pepper et smak og revet sitronskall.

La alt trekke under lokk over svak varme i noen minutter.

Fordeles på fire asjetter eller salatskåler.

Serveres med ristet brød til.