Vassarve-salat med chevre og rødbete | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Vassarve-salat med chevre og rødbete

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater

Sankeråvare

Stikkord

salat vår forrett vassarve

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlums inspirasjonsblogg Vilt Godt.

Fotograf salat: Anne Mæhlum

Fotograf vassarve: Jim Andre Stene

Sankeråvare

Vassarve - Stellaria media

Ingrediens

Salat:

80 g valnøtter

80 g chevre

200 g rødbeter

Rosmarin, 4 kvaster

1 ts tørket timian

2 Hvitløkfedd

Ca. 100 g vassarve

olje til baking

gjøkesyre eller rødkløver til pynt hvis du har

 

Dressing:

2 ss olje

2 ss hvitvinseddik

2 ts flytende honning

1 ts dijon sennep

Salt og pepper

Fremgangsmåte

1

Skrell rødbeter og kutt de i staver eller terninger. Spre rødbetbitene utover et bakepapir og dryss over tørket timian, salt, pepper, knust hvitløksfedd, rosmarin og olivenolje. Bland godt sammen og bak i ovn på 200 grader i ca 30-45 minutter. Rør rundt i blandingen par-tre ganger iløpet av baketiden men ta de ut før de eventuelt blir brente. Jeg liker at de er godt stekt og crispy.

2

Bland sammen dressingen og rist valnøttene i tørr panne. Bland sammen nøtter, vassarve, chevre i skiver og rødbetbitene (de kan godt være lune) Ringle over dressing og pynt med rødkløver og oxalis(surkløver/gjøksyre)hvis du har. Salaten passer godt som tilbehør til fugl eller som selvstendig rett gjerne med brød til.