Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlums inspirasjonsblogg Vilt Godt.
Fotograf salat: Anne Mæhlum
Fotograf vassarve: Jim Andre Stene
Vassarve - Stellaria media
Salat:
80 g valnøtter
80 g chevre
200 g rødbeter
Rosmarin, 4 kvaster
1 ts tørket timian
2 Hvitløkfedd
Ca. 100 g vassarve
olje til baking
gjøkesyre eller rødkløver til pynt hvis du har
—
Dressing:
2 ss olje
2 ss hvitvinseddik
2 ts flytende honning
1 ts dijon sennep
Salt og pepper
1
Skrell rødbeter og kutt de i staver eller terninger. Spre rødbetbitene utover et bakepapir og dryss over tørket timian, salt, pepper, knust hvitløksfedd, rosmarin og olivenolje. Bland godt sammen og bak i ovn på 200 grader i ca 30-45 minutter. Rør rundt i blandingen par-tre ganger iløpet av baketiden men ta de ut før de eventuelt blir brente. Jeg liker at de er godt stekt og crispy.
2
Bland sammen dressingen og rist valnøttene i tørr panne. Bland sammen nøtter, vassarve, chevre i skiver og rødbetbitene (de kan godt være lune) Ringle over dressing og pynt med rødkløver og oxalis(surkløver/gjøksyre)hvis du har. Salaten passer godt som tilbehør til fugl eller som selvstendig rett gjerne med brød til.