Villblomst-saft | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Villblomst-saft

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Drikke og Desserter

Tilberedning: Konservere og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Drikke Saft Søtt Blomst

Om oppskriften

Her er en genial sommeroppskrift som barna kan kaste seg over  selv: villblomstsaft!  Du kan bruke løvetann, geitrams, svarthyll, mjødurt  – dette er blomster som har sterk lukt og frisk farge.  Det finnes  tusen varianter av samme oppskrift,  men prinsippet er det samme:  du koker opp vann med sukker og sitron til sukkeret er oppløst, så har du i blomstene og deretter lar det blandingen hvile i kjøleskapet til du har fin smak og flott farge!   Du kan lage den så svak at den kan drikkes direkte, eller sterk så du må blande ut med vann.   Her kan du forske og smake deg fram,  men et sted må man begynne og her er et forslag til 2 liter ferdig villblomstsaft som du kan  blande ut 1:3 i glasset.

 

 

Sankeråvare

Løvetann - Taraxacum

Geitrams - Chamaenerion angustifolium

Svarthyll - Sambucus nigra

Mjødurt - Filipendula ulmaria

Ingrediens

2 liter vann

1 liter blomster (mjødurt, geitrams, svarthyll, f.eks.)

0,5 liter sukker

1 sitron i skiver

Fremgangsmåte

Kok opp vann med sukker og sitron til sukkeret er oppløst.  Bland inn blomster.  Kjøl av, sett i kjøleskapet over natten – eller lengre.  Sil av med duk heller enn sil for å få bort alt rusk.  Saften holder seg en ukes tid i kjøleskap, eller du kan også fryse ned.