Ville bær i sitronkrem | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Ville bær i sitronkrem

Sankeråvare: Bær og frukt

Sesong: Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar og Desserter

Tilberedning: Rawfood og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Dessert Bær Vegetar

Om oppskriften

Denne oppskriften har vi funnet på nrk.no og tilpasset til sankede råvarer. 

 

Sankeråvare

Markjordbær - Fragaria vesca

Blåbær - Vaccinium myrtillus

Bringebær - Rubus idaeus

Bjørnebær - Rubus fruticosus agg.

Ingrediens

  • 4 porsjoner
  • ca. 4 dl friske bær
  • revet skall av 1 sitron
  • 3/4 dl sitronsaft (ca. 2 sitroner)
  • 1 dl sukker
  • 4 eggeplommer
  • 0,5 dl kremfløte
  • 2 ss grovhakkede mandler
  • ca. 2 dl kremfløte til serveringen
  • pynt med friske urter (mynte, korsknapp etc) og spiselige blomster (fiol, blåklokke, kløver, roser etc)

Fremgangsmåte

Kok opp sitronsaft sammen med sitronskall og sukker.

I en liten annen gryte vispes eggeplommer og fløte sammen.

Sil den varme sitronsaften over gryten med eggeplommer og fløte. Visp kraftig. Sett gryten på komfyren, middels varme. Fortsett å vispe kraftig til røren koker opp. Ta gryten av varmen, og fortsett å vispe i 30 sekunder.

Legg bær og hakkede mandler i fire glass, og slå den varme sitronkremen over bærene. Sett glassene i kjøleskap.

Når alt er kaldt serveres desserten med vispet krem, urter og blomster på toppen.