Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar og Småretter
Tilberedning: Rawfood
Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlums inspirasjonsblogg viltgodt.no. På denne nettsiden finner du flotte bilder, gode oppskrifter og masse inspirasjon til hva man kan bruke sopp og nyttevekster til i matlaging.
Disse ville risrullene er den perfekte måten å feire almefrøsesongen på. Risrullene er servert kalde og passer som en lett snack eller forrett, eller som tilbehør til asiatisk inspirert fiske-, kjøtt- eller vegetarretter. Denne oppskriften passer godt i en vårlig meny.
Alm - Ulmus glabra
1
Lag dippen først. Bland alle ingrediensene sammen.
2
Skrell og kutt mango og gulrot i strimler og avokado i kuber, organiser alt fyllet i ulike skåler.
3
Fyll varmt vann i en bolle for å dyppe risarkene i. Ta ett risark av gangen, dypp det noen sekunder i vannet til det blir helt mykt og legg arket utover en fjøl. Prøv å løfte arket uten at det kleber seg sammen.
3
Fyll på med litt av alle ingrediensene i et avlangt felt på midten, brett inn sidene og rull til en deilig villrull.
Server med peanøttdipp og limesaft.