Ville sommerruller med almenøtter

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar og Småretter

Tilberedning: Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

Alm Ulmus glabra Almefrø Vår Forrett Snacks Nyttevekst Kaldrett Asiatisk Risrull

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra Anne Mæhlum sin inspirasjonsblogg viltgodt.no. På denne nettsiden finner du flotte bilder, gode oppskrifter og masse inspirasjon for hva man kan bruke sopp og nyttevekster til i matlaging.

Disse ville risrullene er den perfekte måte å feire almefrøsesongen på. Risrullene er servert kalde og passer som en lett snack eller forrett, eller som tilbehør til asiatisk inspirert fisk-, kjøtt. eller vegetar retter. Denne oppskriften passer godt på en vårlig meny.

Sankeråvare

Alm - Ulmus glabra

Ingrediens

Fyll

  • Ca 400 g rensede reker eller scampi
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 2 gulrot
  • Ca 24 blader ramsløk (eller 6 vårløk)
  • 4 dl almefrukter (eller en hjertesalat)
  • Bunt med koriander
  • 3 lime
  • ramsløkblomster til pynt
  • sesamfrø til dryss

Peanøttdipp

  • 170 g penøttsmør
  • 5 ss soyasaus
  • 5 ss sweet chili sauce
  • 1 ts sesamolje
  • 2 ss limesaft
  • 2 ss akasiehonning

Fremgangsmåte

1

Lag dippen først. Bland alle ingrediensene sammen.

2

Skrell og kutt mango og gulrot i strimler og avokado i kuber, organiser alt fyllet i ulike skåler.

3

Fyll varmt vann i en bolle for å dyppe risarkene i. Ta ett risark av gangen, dypp det noen sekunder i vannet til det blir helt mykt og legg arket utover en fjøl. Prøv å løfle arket uten at det kleber seg sammen.

3

Fyll på med litt av alle ingrediensene i et avlangt felt på midten, brett inn sidene og rull til en deilig villrull.

 

Server med peanøttdipp og limesaft.