Vinsauterte kantareller | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Vinsauterte kantareller

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Tilbehør Tapas Fransk Siderett Koldtbord

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Kantarell - Cantharellus cibarius

Ingrediens

En porsjon unge, nyplukkede kantareller

3 ss olje og 2 ss smør

1-2 ts soppekstrakt

en slagt hvitvin

3-4 basilikumblader

Fremgangsmåte

Forvarm fettet i en panne over middels til svak varme.

Legg i kantarellene og la dem syde meget forsiktig til all soppen er blank, men fremdeles lys.

Tilsett basilikumblader, hell over hvitvin og soppekstrakt.

La alt syde videre over svak varme til soppen er gjennomkokt.

Serveres som tiltugg til kjøtt- og fiskeretter.

 

Eller: Legg ristet brød på tallerkenen, gjerne gnidd over med litt hvitløk. Bre over kronblader av kløverblomster og en rikelig porsjon kantareller over det hele.