Sankeråvare: Sopp
Sesong: Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Kantarell - Cantharellus cibarius
En porsjon unge, nyplukkede kantareller
3 ss olje og 2 ss smør
1-2 ts soppekstrakt
en slagt hvitvin
3-4 basilikumblader
Forvarm fettet i en panne over middels til svak varme.
Legg i kantarellene og la dem syde meget forsiktig til all soppen er blank, men fremdeles lys.
Tilsett basilikumblader, hell over hvitvin og soppekstrakt.
La alt syde videre over svak varme til soppen er gjennomkokt.
Serveres som tiltugg til kjøtt- og fiskeretter.
Eller: Legg ristet brød på tallerkenen, gjerne gnidd over med litt hvitløk. Bre over kronblader av kløverblomster og en rikelig porsjon kantareller over det hele.