Sankeråvare: Sopp
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Kantarell - Cantharellus cibarius
En porsjon unge, nyplukkede kantareller
3 ss vilje og 2 ss smør
1-2 ts soppekstrakt
En slant hvitvin
3-4 basilikumblader
Forvarm fettet i en panne over middels til svak varme. Legg i kantarellene og la dem syde meget forsiktig til all soppen er blank, men fremdeles lys. Tilsett basilikumblader, hell over hvitvin og soppekstrakt. La alt syde videre over svak varme til soppen er gjennomkokt. Serveres som tilugg til kjøtt- og fiskeretter.
Eller: legg ristet brød på tallerkenen, gjerne gnidd over med litt hvitløk. Bre over kronblader av kløverblomster og en rikelig porsjon kantareller over det hele.