Vinsauterte kantareller | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Vinsauterte kantareller

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Smårett Tilbehør Ekstra Koldtbord Tapas

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Kantarell - Cantharellus cibarius

Ingrediens

En porsjon unge, nyplukkede kantareller

3 ss vilje og 2 ss smør

1-2 ts soppekstrakt

En slant hvitvin

3-4 basilikumblader

Fremgangsmåte

Forvarm fettet i en panne over middels til svak varme. Legg i kantarellene og la dem syde meget forsiktig til all soppen er blank, men fremdeles lys. Tilsett basilikumblader, hell over hvitvin og soppekstrakt. La alt syde videre over svak varme til soppen er gjennomkokt. Serveres som tilugg til kjøtt- og fiskeretter.

Eller: legg ristet brød på tallerkenen, gjerne gnidd over med litt hvitløk. Bre over kronblader av kløverblomster og en rikelig porsjon kantareller over det hele.