Vinterkarseform | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Vinterkarseform

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vinter og Vår

Hva vil du lage?: Småretter og Hovedretter

Tilberedning: Steke og Bake

Sankeråvare

Stikkord

Form Middag Tilbehør Hovedrett

Om oppskriften

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

Sankeråvare

Vinterkarse - Barbarea vulgaris

Ingrediens

1 liter toppskudd med tette knopper, minst mulig stilk

1 hg bacon eller skinketerninger

4 egg

0,5 liter melk eller fløtemelk 1-2 ts soppekstrakt

ev. salt og pepper

Fremgangsmåte

Klipp baconet og brun det lett. Kok vinterkarsen knapt mør og slå av vannet.

Legg godt avrent vinterkarse i smurt ildfast form, dryss baconbitene over. Visp eggene og spe med melken, rør inn soppekstrakt, og eventuelt salt og pepper.

Hell alt over i formen, gjerne med et parmesandryss på toppen, stek i ovn på 200 grader i ca. 25 minutter eller til formen blir gyllen på toppen og innholdet kjennes fast.