Vintersopp i bacon | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Vintersopp i bacon

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Vinter

Hva vil du lage?: Småretter

Tilberedning: Steke og Grille

Sankeråvare

Stikkord

smårett vintersopp enoki bacon

Om oppskriften

Devils on horseback – ridende smådjevler – er det fantasifulle navnet på dadler surret i bacon. Østers surret i bacon blir på sin side angels on horseback, eller ridende engler. Baconsurret vintersopp fant vi ikke noe slikt navn med mytologisk schwung over, men siden denne soppen gjerne vokser langs elver kunne de kanskje hete ridende fossegrimer?

Sankeråvare

Vintersopp - Flammulina velutipes

Ingrediens

6 små bunter enoki/håndfuller vintersopp (ca. 15-20 tynne sopper), renset
6 skiver røkt bacon med mye kjøtt
2 ss lønnesirup
2 ss soyasaus eller soppsoya om du har
1 ts sesamfrø

tannpirkere eller cocktailpinner

Fremgangsmåte

Rull soppen inn i baconskivene, la gjerne noen ender stikke litt ut. Fest om nødvendig med en tannpirker el.l. Legg rullene på bakepapir på en stekeplate.

Bland lønnesirup og soyasaus og pensle sjenerøst over rullene. Stek i 10 minutter i ovn på 220 grader C. Om det pipler ut vann, bare la det dryppe av. Pensle på glasur for annen gang og la rullene steke i ytterligere 10-15 minutter til baconet og soppen er ferdigstekt.

Ta bort tannpirkerne, pensle på glasur for tredje og siste gang, dryss på sesamfrø og stek i noen minutter til for å få frøene sprø og gylne. Serveres umiddelbart.