Sankeråvare: Sopp
Sesong: Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Krydder og tilbehør og Desserter
Tilberedning: Steke og Koke
Oppskriften er en del av en kakeoppskrift (lenke), krokanen alene, i små biter er godteri i seg selv. Jeg har til gode å møte noen som ikke synes soppkrokan er kjempegodt!
Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.
Steinsopp - Boletus edulis
Kremler - Russula
Risker - Lactarius
Kantarell - Cantharellus cibarius
70 g smør (margarin)
150 g farin
20-25 g tørket sopp
2 ss hvetemel
2-4 ss melk
Smelt smøret i en kjele og rør inn farin, sopp, hvetemel og melk.
La det småsurre en stund. Blandingen må være passe tykk, slik at den er lett å ble utover.
Legg bakepapir på en stekeplate og hell på massen.
Bre den utover med en stekekniv: den skal være jevnt over en halv cm tykk. Settes midt i ovnen på 175 grader og stekes til krokene virker gyllen og ikke lenger klissete (12-15 minutter). Pass på: det kan fort ble brent knekk i stedet for deilig krokan!
Brekkes opp i biter og oppbevares i tett boks.