Nettkurs

Grunnkurs nyttevekster

Har du lyst å bli kjent med noen av de vanligste nyttevekstene i naturen og brukstradisjonene knyttet til disse? Bli med på grunnkurs nyttevekster.

Inneværende år og hele neste.
Pris: 500,- kr Ta dette kurset
Beregnet tid

Nybegynnere

Forutsetninger

Nybegynner

Dette er et teorikurs for deg som ikke har plukket nyttevekster før, eller som foreløpig holder deg til et par arter. Her lærer du tolv av de nyttevekstene som er gode å starte med, og du blir også kjent med deres forvekslingsarter. Kurset tar i tillegg for seg de vanligste giftige plantene. Hver art blir grundig presentert med foto, beskrivelse og undervisningsfilm. Du får testet dine kunnskaper gjennom ulike quizer.

I tillegg til teorikurset må du ut i skogen for å bli trygg på artene. Mange av våre lokalforeninger tilbyr turer og feltkurs, disse finner du i kalenderen på vår nettside. 

Pris medlemmer: 300,-
Pris ikke-medlemmer: 500,-

Du finner innlogging til kurset her: kurs.soppognyttevekster.no

 

Om grunnkurs nyttevekster

(tekst hentet fra studieplanen 449 Grunnkurs i nyttevekstkunnskap, et kurs av Norges sopp- og nyttevekstforbund, hos Studieforbundet natur og miljø)

Læringsmål
Kurset gir grunnleggende artskunnskap om utvalgte nyttevekster og hvordan de brukes. Man lærer kjennetegn for 10-12 ville matplanter og de vanligste giftplantene.

Gjennomgangen på hver plante dekker disse punktene:
Plantens morfologi (oppbygning og bladformer).
Økologi og voksesteder (eng, skog, skrotemark, strand, etc.).
Historikk og tradisjon om bruk (etnobotanikk).
Plukking og oppbevaring.
Bærekraftig sanking.

Det er et mål at deltakeren etter kurset målrettet vil kunne lete opp og sanke nyttevekstene på en bærekraftig måte og bringe dem hjem uten kvalitetsforringelse.

Målgruppe og ev. krav til forkunnskaper
Kurset passer alle som er interessert i natur, planter og mat og krever ingen forkunnskaper.

Innhold
Kurset er for nybegynnere som vil lære mer om den spiselige naturen. Man lærer kjennetegn for 10-12 ville matplanter og de vanligste giftplantene. Planteutvalget vil ta utgangspunkt i plantene som presenteres i Grunnkurs nyttevekster, men vil tilpasses til sesong og sted for lokale kurs.

Andre liknende kurs