Soppkrokan | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Soppkrokan

Sankeråvare: Sopp

Sesong: Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Krydder og tilbehør og Desserter

Tilberedning: Steke og Koke

Sankeråvare

Stikkord

Søtt Godteri Dessert Søtsak

Om oppskriften

Oppskriften er en del av en kakeoppskrift (lenke), krokanen alene, i små biter er godteri i seg selv. Jeg har til gode å møte noen som ikke synes soppkrokan er kjempegodt!

Oppskriften er hentet fra boken Matsprell av Inger Lise Østmoe.

 

Sankeråvare

Steinsopp - Boletus edulis

Kremler - Russula

Risker - Lactarius

Kantarell - Cantharellus cibarius

Ingrediens

70 g smør (margarin)

150 g farin

20-25 g tørket sopp

2 ss hvetemel

2-4 ss melk

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele og rør inn farin, sopp, hvetemel og melk.

La det småsurre en stund. Blandingen må være passe tykk, slik at den er lett å ble utover.

Legg bakepapir på en stekeplate og hell på massen.

Bre den utover med en stekekniv: den skal være jevnt over en halv cm tykk. Settes midt i ovnen på 175 grader og stekes til krokene virker gyllen og ikke lenger klissete (12-15 minutter). Pass på: det kan fort ble brent knekk i stedet for deilig krokan!

Brekkes opp i biter og oppbevares i tett boks.