Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater
Tilberedning: Rawfood
Vintersalat. På bildet vist som tilbehør til risotto med dauvnesle og prestekrageblader.
Av Rita Tvede Bartolomei. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2021.
Dauvnesle / døvnesle - Lamium album
Markjordbær - Fragaria vesca
Engsyre - Rumex acetosa
Engkarse - Cardamine pratensis
Smalkjempe - Plantago lanceolata
Ryllik - Achillea millefolium
Løkurt - Alliaria petiolata
Løvetann - Taraxacum
Ferske, nyplukkede blader av markjordbær, dauvnesle, engsyre, engkarse, ryllik, smalkjempe, løkurt og løvetann. De tynne, taggete løvetannbladene er best på smak.
Extra virgin olivenolje (eller en annen favoritt-salatolje)
1 liten neve engkarse
Rylliksalt eller vanlig salt
Pepper
Vask, kutt og vend bladene sammen til en salat i en bolle. Mos engkarsen sammen med olje med en stavmikser. Hell dressingen over bladene og smak til med salt og pepper.