Vintersalat med åtte nyttevekster og engkarsedressing | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Vintersalat med åtte nyttevekster og engkarsedressing

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter og Salater

Tilberedning: Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

Salat Frisk Grønt Tilbehør Siderett

Om oppskriften

Vintersalat. På bildet vist som tilbehør til risotto med dauvnesle og prestekrageblader.

Av Rita Tvede Bartolomei. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 1/2021.

Sankeråvare

Dauvnesle / døvnesle - Lamium album

Markjordbær - Fragaria vesca

Engsyre - Rumex acetosa

Engkarse - Cardamine pratensis

Smalkjempe - Plantago lanceolata

Ryllik - Achillea millefolium

Løkurt - Alliaria petiolata

Løvetann - Taraxacum

Ingrediens

Ferske, nyplukkede blader av markjordbær, dauvnesle, engsyre, engkarse, ryllik, smalkjempe, løkurt og løvetann. De tynne, taggete løvetannbladene er best på smak.

Extra virgin olivenolje (eller en annen favoritt-salatolje)

1 liten neve engkarse

Rylliksalt eller vanlig salt

Pepper

 

Fremgangsmåte

Vask, kutt og vend bladene sammen til en salat i en bolle. Mos engkarsen sammen med olje med en stavmikser. Hell dressingen over bladene og smak til med salt og pepper.