Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Konservere
Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.
Lørdagens meny var:
Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.
Løkurt - Alliaria petiolata
100g vasket løkurtblader
80g solsikkekjerner
60g revet ost, som parmesan eller bufar
50-100ml olivenolje
Salt, pepper, zest av sitron
Kjør alt unntatt olivenolje sammen i en kjøkkenmaskin. Når miksen er passe glatt kan du kjøre inn olivenoljen, men ikke kjør for lenge. Visse løkurter er bitre og den lette varmen fra maskinen kan gjøre det verre, spesielt med olivenolje.