Urterømme | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Urterømme

placeholderbilde

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Krydder og tilbehør

Sankeråvare

Stikkord

Dressing Dip Saus tilbehør

Om oppskriften

Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.

Lørdagens meny var:

  • Urtemarinert grillet kjøtt
  • Sauser
  • Grillede grønnsaker
    • Salat
    • Purre
    • Paprika
    • Løk
  • Stekt potet med kapers

Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.

Sankeråvare

Engkarse - Cardamine pratensis

Ingrediens

2dl seterrømme

1 finhakket sjalottløk

1 fedd finhakket hvitløk

1/2ts finhakket kapers

1ts zest av sitron

5ss finhakket engkarseblomst og blad

Salt, pepper, sitronsaft

Fremgangsmåte

Pisk seterrømmen lett for hånd så den blir litt fastere. Rør inn alle ingrediensene med slikkepott inn i rømmen, og smak til med salt, pepper og sitron.