Løkurtpesto | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Løkurtpesto

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Konservere

Sankeråvare

Stikkord

Pesto Italiensk Dressing Nytteveksttreffet

Om oppskriften

Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.

Lørdagens meny var:

  • Urtemarinert grillet kjøtt
  • Sauser
  • Grillede grønnsaker
    • Salat
    • Purre
    • Paprika
    • Løk
  • Stekt potet med kapers

Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.

Sankeråvare

Løkurt - Alliaria petiolata

Ingrediens

100g vasket løkurtblader

80g solsikkekjerner

60g revet ost, som parmesan eller bufar

50-100ml olivenolje

Salt, pepper, zest av sitron

Fremgangsmåte

Kjør alt unntatt olivenolje sammen i en kjøkkenmaskin. Når miksen er passe glatt kan du kjøre inn olivenoljen, men ikke kjør for lenge. Visse løkurter er bitre og den lette varmen fra maskinen kan gjøre det verre, spesielt med olivenolje.