Skvallerkål-vinaigrette | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Skvallerkål-vinaigrette

Sankeråvare: Tang og tare og Nyttevekster

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Rawfood

Stikkord

vinaigrette Dressing Friskt Tang Sjømat

Om oppskriften

Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.

Lørdagens meny var:

  • Urtemarinert grillet kjøtt
  • Sauser
  • Grillede grønnsaker
    • Salat
    • Purre
    • Paprika
    • Løk
  • Stekt potet med kapers

Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.

Sankeråvare

Skvallerkål - Aegopodium podagraria

Einer - Juniperus communis

Tang -

Ingrediens

1 ts honning

1 ts hvitvins- eller rødvinseddik

1 dl olivenolje

4 ss finhakket skvallerkål

2ss finhakket tang eller tare

1ss finhakket grønne einebær

Salt, pepper 

Fremgangsmåte

Rør alt sammen i en bolle med visp, eventuelt kjør med stavmikser for å få en mer homogen vinaigrette. Smak til med salt og pepper.