Sankeråvare: Tang og tare og Nyttevekster
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Sauser, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Rawfood
Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.
Lørdagens meny var:
Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.
Skvallerkål - Aegopodium podagraria
Einer - Juniperus communis
Tang -
1 ts honning
1 ts hvitvins- eller rødvinseddik
1 dl olivenolje
4 ss finhakket skvallerkål
2ss finhakket tang eller tare
1ss finhakket grønne einebær
Salt, pepper
Rør alt sammen i en bolle med visp, eventuelt kjør med stavmikser for å få en mer homogen vinaigrette. Smak til med salt og pepper.