Sankeråvare: Tang og tare
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Hovedretter
Tilberedning: Steke og Grille
Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.
Fredagens meny var:
Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.
Butare - Alaria esculenta
Butare-blader uten stilk, eller annen tare
2 kvaster timian
2 skiver sitron
Salt og pepper
300g fiskefilet eller hel fisk, renset
Hyssing
Kok taren i 20 sekunder før bruk.
Legg taren flatt på en arbeidsflate og ha på fisken. Strø litt salt og pepper over, legg på timian og sitronskiver. Pakk tangen godt rundt fisken og knyt sammen med hyssing. Ha på grillen til fisken begynner å flake seg, eller i en forvarmet ovn på 150 grader i cirka 10 minutter.