Salat med engkarse-vinaigrette | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Salat med engkarse-vinaigrette

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

Vinaigrett Dressing Friskt Blomster Nytteveksttreffet

Om oppskriften

Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.

Fredagens meny var:

 

Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.

Sankeråvare

Engkarse - Cardamine pratensis

Ramsløk - Allium ursinum

Almenøtter - Ulmus glabra

Ingrediens

Til vinaigrette:

1 ts honning

1 ts hvitvins- eller rødvinseddik

1 dl olivenolje

4 ss finhakket engkarse stilk og blader

Salt, pepper

 

Til salat:

2 hjertesalat, hver kuttet i fire på langs

½ bunt vårløk, kuttet fint

Engkarse

Ramsløk

Almenøtter

Vårblomster

Salt, pepper, solsikkeolje

 

Fremgangsmåte

Vinaigretten:

Rør alt sammen i en bolle med visp, eventuelt kjør med stavmikser for å få en mer homogen vinaigrette. Smak til med salt og pepper.

Salaten:

Varm opp en stekepanne på høy varme. Mariner hjertesalaten med olje, salt og pepper. Stek salaten på kuttflatene, den skal ikke være lenge i pannen, kun nok til å få god farge og smak uten at den begynner å væske for mye.

Anrett hjertesalaten på en tallerken, dryss over de ville urtene, vårløken og vinaigretten.