Tangsalat | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Tangsalat

Sankeråvare: Tang og tare

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke

Sankeråvare

Stikkord

Forrett Tang Salat Friskt Soya

Om oppskriften

Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.

Fredagens meny var:

 

Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.

Sankeråvare

Blæretang - Fucus vesiculosus

Ingrediens

70g blæretang

100g gulrot, skrelt og vasket

1/3 purreløk, vasket

1ss soyasaus

1ss lime-juice

1ss honning

2ss ristet sesamfrø

1 fedd hvitløk, finhakket

2ss grovhakket persille

Fremgangsmåte

Kok opp en kjele med vann og litt salt, kok deretter blæretangen i 30 sekunder og sil bort vannet.

Kutt gulrot og purre i fine staver på størrelse med fyrstikker.

Kutt blæretang i lik størrelse. Stek tang, gulrot, purre og hvitløk i en varm panne med litt solsikkeolje.

Når grønnsakene er blitt litt møre, har du i lime, soya og honning, rør godt rundt.

Ta pannen av varmen og rør inn sesamfrø og persille.