Wakamesalat | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Wakamesalat

Sankeråvare: Tang og tare

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Rawfood

Sankeråvare

Stikkord

Japansk Asiatisk Miso Marinade

Om oppskriften

Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.

Fredagens meny var:

 

Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.

Sankeråvare

Fjærehinne - Porphyra umbilicalis

Havsalat - Ulva lactuca

Ingrediens

60g fersk havsalat

40g fersk fjærehinne

1ss sesamolje

2ss hylleblomst-eddik

1ss miso

1ss soyasaus

2ss finhakket chili

2ss finhakket koriander

1ts honning

Fremgangsmåte

Kutt tangen i tynne strimler. Rør sammen alle de andre ingrediensene i en bolle. Bland sammen med tang og la den ligge i marinaden 30 minutter før bruk i kjøleskapet.