Fisk i butare | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Fisk i butare

Sankeråvare: Tang og tare

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Hovedretter

Tilberedning: Steke og Grille

Sankeråvare

Stikkord

Middag Grillmat Sjømat Fisk Nytteveksttreffet

Om oppskriften

Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.

Fredagens meny var:

 

Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.

Sankeråvare

Butare - Alaria esculenta

Ingrediens

Butare-blader uten stilk, eller annen tare

2 kvaster timian

2 skiver sitron

Salt og pepper

300g fiskefilet eller hel fisk, renset

Hyssing

Fremgangsmåte

Kok taren i 20 sekunder før bruk.

Legg taren flatt på en arbeidsflate og ha på fisken. Strø litt salt og pepper over, legg på timian og sitronskiver. Pakk tangen godt rundt fisken og knyt sammen med hyssing. Ha på grillen til fisken begynner å flake seg, eller i en forvarmet ovn på 150 grader i cirka 10 minutter.