Ramsløkmajones | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Ramsløkmajones

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vår og Sommer

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Krydder og tilbehør

Sankeråvare

Stikkord

Majones Saus Tilbehør Tapas Nytteveksttreffet

Om oppskriften

Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.

Fredagens meny var:

 

Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.

Sankeråvare

Ramsløk - Allium ursinum

Ingrediens

1 helt egg

1ss olivenolje

1ts sennep, fin eller grov

2ss finhakket ramsløk

Ca. 2,5dl solsikkeolje

Salt, limejuice

Fremgangsmåte

Kjør egg, olivenolje, sennep, litt salt og litt lime med stavmikser eller blender. Pisking for hånd går også fint, men det blir litt mer arbeid.

Når eggemiksen har samlet seg fint og begynt å skumme litt kan du ha i halvparten av oljen i en tynn stråle mens du blender. Ikke ha i for fort, da kan den sprekke, trikset er å la oljen sakte inkorporere seg i eggemiksen.

Deretter har du i ramsløken og kjører majonesen ganske fin, så ha i resten av oljen, igjen med en tynn stråle.

Nå kan du justere med litt mer olje om du vil ha en tykkere majones, eller vann om du vil ha tynnere.

Smak til med salt og lime.