Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Krydder og tilbehør
Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.
Fredagens meny var:
Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.
Ramsløk - Allium ursinum
1 helt egg
1ss olivenolje
1ts sennep, fin eller grov
2ss finhakket ramsløk
Ca. 2,5dl solsikkeolje
Salt, limejuice
Kjør egg, olivenolje, sennep, litt salt og litt lime med stavmikser eller blender. Pisking for hånd går også fint, men det blir litt mer arbeid.
Når eggemiksen har samlet seg fint og begynt å skumme litt kan du ha i halvparten av oljen i en tynn stråle mens du blender. Ikke ha i for fort, da kan den sprekke, trikset er å la oljen sakte inkorporere seg i eggemiksen.
Deretter har du i ramsløken og kjører majonesen ganske fin, så ha i resten av oljen, igjen med en tynn stråle.
Nå kan du justere med litt mer olje om du vil ha en tykkere majones, eller vann om du vil ha tynnere.
Smak til med salt og lime.