Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke og Grille
Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.
Fredagens meny var:
Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.
Løkurt - Alliaria petiolata
50g hakket løkurt
2ss hakket frisk oregano
4ss hakket frisk koriander
2ss rødvinseddik
½ rød chili, finhakket
½ sjalottløk, finhakket
1ss sitronsaft
1dl olivenolje
Salt, pepper
Bland eddik, løk og chili i en bolle.
Ha urter ien blender og kjør det noen sekunder, før du så har i oljen.
Ha det over i bollen med eddik løk og chili, bland og smak sammen med salt og pepper.