Løkurtschimichurri | Norges sopp- og nyttevekstforbund

Løkurtschimichurri

Sankeråvare: Nyttevekster

Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst

Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser og Krydder og tilbehør

Tilberedning: Steke og Grille

Sankeråvare

Stikkord

Sør-Amerikans Marinade Krydder Dip Tapas Smårett Nytteveksttreffet

Om oppskriften

Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.

Fredagens meny var:

 

Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.

Sankeråvare

Løkurt - Alliaria petiolata

Ingrediens

50g hakket løkurt

2ss hakket frisk oregano

4ss hakket frisk koriander

2ss rødvinseddik

½ rød chili, finhakket

½ sjalottløk, finhakket

1ss sitronsaft

1dl olivenolje

Salt, pepper

Fremgangsmåte

Bland eddik, løk og chili i en bolle.

Ha urter ien blender og kjør det noen sekunder, før du så har i oljen.

Ha det over i bollen med eddik løk og chili, bland og smak sammen med salt og pepper.