Sankeråvare: Nyttevekster
Sesong: Vår og Sommer
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Sauser, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Rawfood
Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.
Fredagens meny var:
Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.
Engkarse - Cardamine pratensis
Ramsløk - Allium ursinum
Almenøtter - Ulmus glabra
Til vinaigrette:
1 ts honning
1 ts hvitvins- eller rødvinseddik
1 dl olivenolje
4 ss finhakket engkarse stilk og blader
Salt, pepper
Til salat:
2 hjertesalat, hver kuttet i fire på langs
½ bunt vårløk, kuttet fint
Engkarse
Ramsløk
Almenøtter
Vårblomster
Salt, pepper, solsikkeolje
Vinaigretten:
Rør alt sammen i en bolle med visp, eventuelt kjør med stavmikser for å få en mer homogen vinaigrette. Smak til med salt og pepper.
Salaten:
Varm opp en stekepanne på høy varme. Mariner hjertesalaten med olje, salt og pepper. Stek salaten på kuttflatene, den skal ikke være lenge i pannen, kun nok til å få god farge og smak uten at den begynner å væske for mye.
Anrett hjertesalaten på en tallerken, dryss over de ville urtene, vårløken og vinaigretten.