Sankeråvare: Tang og tare
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Steke
Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.
Fredagens meny var:
Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.
Blæretang - Fucus vesiculosus
70g blæretang
100g gulrot, skrelt og vasket
1/3 purreløk, vasket
1ss soyasaus
1ss lime-juice
1ss honning
2ss ristet sesamfrø
1 fedd hvitløk, finhakket
2ss grovhakket persille
Kok opp en kjele med vann og litt salt, kok deretter blæretangen i 30 sekunder og sil bort vannet.
Kutt gulrot og purre i fine staver på størrelse med fyrstikker.
Kutt blæretang i lik størrelse. Stek tang, gulrot, purre og hvitløk i en varm panne med litt solsikkeolje.
Når grønnsakene er blitt litt møre, har du i lime, soya og honning, rør godt rundt.
Ta pannen av varmen og rør inn sesamfrø og persille.