Sankeråvare: Tang og tare
Sesong: Vinter, Vår, Sommer og Høst
Hva vil du lage?: Vegetar, Småretter, Salater og Krydder og tilbehør
Tilberedning: Rawfood
Har du lyst til å smake på maten som ble servert på nytteveksttreffet? Her får du muligheten til å lage den selv, hjemme. Alle oppskrifter er til 2 personer.
Fredagens meny var:
Av Jørgen Ravneberg. Publisert i Sopp og nyttevekster nr 3/2022.
Fjærehinne - Porphyra umbilicalis
Havsalat - Ulva lactuca
60g fersk havsalat
40g fersk fjærehinne
1ss sesamolje
2ss hylleblomst-eddik
1ss miso
1ss soyasaus
2ss finhakket chili
2ss finhakket koriander
1ts honning
Kutt tangen i tynne strimler. Rør sammen alle de andre ingrediensene i en bolle. Bland sammen med tang og la den ligge i marinaden 30 minutter før bruk i kjøleskapet.